Staňte se našimi fanoušky na:

Bretaňská králičí terinna (sekaná)

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hřbet z králíka necháme ve dvou kusech (válečcích) vcelku, a v míse zalijeme pálenkou. Maso zakryjeme fólií a necháme 3 hodiny v chladu odležet. Zbytek masa nakrájíme nadrobno, pórek nakrájíme najemno, vejce rozšleháme se smetanou, promícháme s masem, pórkem a pistáciemi (mohou být i lískové nebo piniové), okořeníme a osolíme. Formu vyložíme pergamenem nebo pomaštěným alobalem, naplníme půlkou směsi a vtiskneme do ní oba kusy marinovaných hřbetů. Vrch přikryjeme zbytkem hmoty, překryjeme pergamenem a formu postavíme do pekáčku se studenou vodou, aby sahala do poloviny formy. Pečeme 135 minut na 150°C, slijeme přebytečnou šťávu, zatížíme a necháme přes noc vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

EvaV |20. ledna 2015
vypadá převelice lákavě 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!