Francouzská rybí sekaná - terinna
100
0
2
Hřbet z králíka necháme ve dvou kusech (válečcích) vcelku, a v míse zalijeme pálenkou. Maso zakryjeme fólií a necháme 3 hodiny v chladu odležet. Zbytek masa nakrájíme nadrobno, pórek nakrájíme najemno, vejce rozšleháme se smetanou, promícháme s masem, pórkem a pistáciemi (mohou být i lískové nebo piniové), okořeníme a osolíme. Formu vyložíme pergamenem nebo pomaštěným alobalem, naplníme půlkou směsi a vtiskneme do ní oba kusy marinovaných hřbetů. Vrch přikryjeme zbytkem hmoty, překryjeme pergamenem a formu postavíme do pekáčku se studenou vodou, aby sahala do poloviny formy. Pečeme 135 minut na 150°C, slijeme přebytečnou šťávu, zatížíme a necháme přes noc vychladnout.