Staňte se našimi fanoušky na:

Briky jehněčí

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupanou cibuli posekáme, stejně tak petrželovou nať, a dáme obojí povařit do osolené vody. Tu slijeme, přidáme mleté maso, opepříme, dobře promícháme. Listové těsto tence vyválíme, rozdělíme na 8 plátů ve tvaru čtverce a doprostřed každého dáme nádivku, vyklepneme na ni jedno syrové vejce. Jeho kraje pomažeme trochou bílku a plátek složíme do trojúhelníku (bílkem se na okrajích slepí). Mezitím rozpálíme na pánvi olej, briky do oleje opatrně vsouváme a smažíme dvě až tři minuty. Přitom hořejšek poléváme olejem. Asi půl minuty před koncem smažení lze opatrně obrátit. Briky podáváme horké se čtvrtkami citrónu, každý stolovník si ten svůj zakape šťávou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!