Příprava: Všechny ingredience používáme syrové a na zapékání je nejvhodnější remoska. Nejdříve si připravíme suroviny: oloupané brambory, česnek, cibuli a rajčata nakrájíme na plátky, brokolici zbavíme košťálu a připravíme růžičky, sýr nastrouháme. Remosku vymažeme máslem, dno a stěny poklademe první polovinu cibule, rajčat a česneku, lehce pomastíme a dáme další vrstvu brambor, osolíme a opepříme, poklademe zbývající cibulí, rajčaty a česnekem. Pak přidáme brokolici, kterou posypeme muškátovým oříškem a lehce omastíme. Zalijeme smetanou a zapečeme. Přibližně po 60 až 70 minutách posypeme nastrouhaným sýrem, který necháme lehce roztéct. Před podáváním odkryjeme pokličku a ještě několik minut počkáme, aby se suroviny spojily a pokrm se při servírování nerozpadal.