Pečený jahodový džem s mátou
70
0
0
Broskve by měly mít pevnou konzistenci.Před přípravou je zbavíme slupky,která by v zavařenině měla hořkou chut.Plody oloupeme tak,že je nejprve ponoříme do 90C teplé vody,do níž jsme přidali 20g kyseliny cotronové na 1 litr.Vyjmuté plody ochladíme ve studené vodě se stejným množstvím kyseliny.Slupku potom nařízneme a rukou už snadno stáhneme.Broskve nakrájíme na čtvrtky,odstraníme pecky.Vložíme do hrnce a podusíme za stálého míchání.Jakmile ovoce pustí štávu,zasypeme je směsí cukru a zavařovacího prostředku a povaříme ještě přibližně dvě minuty i se štávou z citronu.Dáme do čistých suchých sklenic a pevně uzavřeme víčky.Potom skleničky necháme vychladnout dnem vzhůru.