Staňte se našimi fanoušky na:

Broskvová zavařenina 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připravujeme ji z broskví, které nejdou jinak použít, například na kompot. Broskve by měly mít pevnou konzistenci, moučnaté a příliš měkké mají menší obsah pektinových látek a špatně želírují. Před přípravou je zbavíme slupky, která by v zavařenině měla hořkou chuť. Plody oloupeme tak, že je nejprve ponoříme do 90°C teplé vody, do níž jsme přidali 20 g kyseliny citronové na 1 litr. Vyjmuté plody ochladíme ve studené vodě se stejným množstvím kyseliny. Slupku potom nařízneme a rukou už snadno stáhneme. Broskve nakrájíme na čtvrtky, odstraníme pecky a nevzhledné části. Vložíme do hrnce a podusíme za stálého míchání. Jakmile ovoce pustí šťávu, zasypeme je směsí cukru a zavařovacího prostředku a povaříme ještě přibližně dvě minuty i se šťávou z citronu. Dáme do čistých suchých sklenic a pevně uzavřeme víčky. Potom skleničky necháme vychladnout dnem vzhůru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

HaBo |28. února 2014
ukládám v sezoně se bude hodit Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!