Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Vejce a 75g cukru vyšleháme do pěny. Přidáme citronovou kůru. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě s máslem zapracujeme do pěny. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech (26x30 cm), dáme do studené trouby a pak při střední teplotě pečeme asi 20 minut. Horký koláč propícháme. Vymícháme 125g cukru s citronovou šťávou koláč a koláč jí pokapeme - necháme vychladnout. Broskve necháme okapat a rozkrájíme na dílky, borůvky přebereme. Ušleháme smetanu, přidáme zbytek cukru, vanilkový cukr a ztužovač. Šlehačku promícháme se zakysanou smetanou a rozetřeme na koláč, který pak poklademe ovocem a posypeme pistáciemi. TIP: Ovoce můžeme použít jak kompotované tak čerstvé a měnit podle sezony. Poklademe např. meruňkami a rybízem.