Staňte se našimi fanoušky na:

Broskvovopomerančový dort - bio kvalita

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce a změklé máslo, vypracujeme hladké těsto a necháme ho 30 minut v chladničce odpočinout. Proleželé těsto rozválíme na kulatý plát a dáme ho na dno vymazané a vysypané formy s prům. 26 cm. Korpus pečeme cca 30 minut na 180°C a hotový necháme ve formě vychladnout. Želatinu necháme nabobtnat v nálevu z broskví. Tvaroh smícháme s oběma cukry a dotuha vyšlehanou smetanou. Želatinu zahřejeme a necháme rozpustit, pak ji zapracujeme do tvarohové hmoty. Nakonec přidáme na kousky pokrájené broskve. Tvarohovou náplň rozetřeme na korpus ve formě a dort uložíme do chladničky. Když ztuhne, rozetřeme navrch želé připravené, s pomerančovou šťávou, podle návodu na obalu. Dort ozdobíme rozkrájenými plátky pomeranče.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!