Staňte se našimi fanoušky na:

Broskvový zákusek

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky vyšleháme s krupicovým a 1 vanilkovým cukrem do pěny, bílky na sníh. Obě hmoty spojíme a vmícháme mouku a kakao. Těsto rozetřeme do vymazané, vysypané dortové formy a pečeme na 180°C asi 30 minut. Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou, podle potřeby zředíme trochou mléka a zašleháme 20g želatiny. Broskve nakrájíme na plátky, část rozložíme na korpus a přelijeme polovinou tvarohové náplně. Rozložíme zbytek broskví, rozetřeme zbylou náplň a dáme ztuhnout. Vaječný likér zahřejeme a necháme v něm rozpustit 5g želatiny. Vmícháme zakysanou smetanu s cukrem a likérovou náplň rozetřeme na povrch ztuhlé tvarohové náplně. Znovu dáme do lednice. Nakonec zákusek dozdobíme broskvemi, čokoládovými hoblinkami a lístky máty. Dort nakrájíme na řezy a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

oliv |6. července 2013
zkusím Odpovědět
Hrabča |6. července 2013
Sisinko, já se tomu komentáři ani nedivím a je dobře, že uvedl od koho recept má. Odpovědět
martinnatr |6. července 2013
uložím Odpovědět
piskotka |6. července 2013
mnam Odpovědět
q |5. července 2013
zajímavý komentář.......... Odpovědět
Rentiér1946 |5. července 2013
Tento recept má moje žena od paní Olgy Tůnové ze Želetavy. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!