Žloutky vyšleháme s krupicovým a 1 vanilkovým cukrem do pěny, bílky na sníh. Obě hmoty spojíme a vmícháme mouku a kakao. Těsto rozetřeme do vymazané, vysypané dortové formy a pečeme na 180°C asi 30 minut. Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem a vyšlehanou šlehačkou, podle potřeby zředíme trochou mléka a zašleháme 20g želatiny. Broskve nakrájíme na plátky, část rozložíme na korpus a přelijeme polovinou tvarohové náplně. Rozložíme zbytek broskví, rozetřeme zbylou náplň a dáme ztuhnout. Vaječný likér zahřejeme a necháme v něm rozpustit 5g želatiny. Vmícháme zakysanou smetanu s cukrem a likérovou náplň rozetřeme na povrch ztuhlé tvarohové náplně. Znovu dáme do lednice. Nakonec zákusek dozdobíme broskvemi, čokoládovými hoblinkami a lístky máty. Dort nakrájíme na řezy a podáváme.