Čokoládu a máslo pokrájené na kousky dáme do kastrůlku vložíme do vodní lázně a opatrně zahřejeme. Když se čokoláda i máslo zcela rozpustí, kastrůlek odstavíme a směs šleháme tak dloluho, dokud nevychladne a nevznikne hladký, vláčný krém. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a propojíme s čokoládovým krémem. Mouku promísíme se solí, kypřícím práškem a zapracujeme do základu. Nakonec vmícháme nadrobno nasekané ořechy. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a pečeme asi 20 minut při 170°. Upečený a vychladlý plát rozkrájíme na čtverečky. Polovinu čtverečků potřeme dohusta ušlehanou šlehačkou, obložíme kousky jahod a přiklopíme zbylými kousky korpusu. Navrch ještě brownies ozdobíme zbylou šlehačkou a jahodami.