Staňte se našimi fanoušky na:

Bruselské kostky s jahodovým "ledem"

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KORPUS - 300g hl.mouky, 1 lžička prdopeč, 80g moučk.cukru, 1 vejce, 130g másla ŠLEHAČKOVÝ KRÉM: 500ml smetany 30%, 50g moučk.cukru, 2 ztužovače šleh., 4 lžíce citron.šť. JAHODOVÝ "LED": 150g moučk.cukru, 2 lžíce jahodového sirupu, 1 lžíce rozehřátého ztuž. tuku OZDOBA: ušlehaná smetana, pomerančová kůra a stříbrné cukrářské perličky Mouku s prdopeč prosejeme, přidáme cukr, vejce a změklé máslo. Vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na poloviny, polovinu vyválíme na tenký plát o velikosti plechu, válečkem ho přeneseme na vymazaný a vysypaný plech, upečeme při 180°C. Po upečení korpus opatrně překlopíme na mřížku a necháme vychladnout. Pak vyválíme druhou polovinu těsta a upečeme stejným způsobem. Jeden plát potřeme krémem a přiklopíme druhým plátem. Přelijeme jahodovým "ledem" a necháme ztuhnout. Ostrým nožem s tenkou čepelí nakrájíme placky na malé čtverečky, které ozdobíme kolečkem šlehačkového krému, tenkými nudličkami pomerančové kůry a stříbrnou perličkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!