Staňte se našimi fanoušky na:

Brusinkovo - pomerančová bábovka s ořechy

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse krátce prošleháme vejce, změklé máslo, 2/3 šálku cukru a zakysanou smetanu. Přidáme střídavě mléko, mouku s kypřícím práškem, špetku soli, rum, pomerančovou kůru a nakonec přimícháme brusinky. Polovinu těsta rovnoměrně rozdělíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Sekané ořechy, hnědý cukr, skořici a kakao smícháme a směsí posypeme těsto ve formě. Vezmeme si špejli a směs lehce vmícháme do těsta, ale jen mělce. Do formy nalijeme zbytek těsta a bábovku vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C. Pečeme asi 60-70 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda už je bábovka pečená. Upečenou bábovku opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. Vymačkáme si asi 4 lžíce šťávy z pomeranče, přidáme k ní horkou vodu a cukr moučku a utřeme polevu. Lžící nalijeme polevu na upečenou bábovku a necháme ztuhnout. Nemáme moc rádi silnou vrstvu sladké polevy, tak polevu dělám hodně řídkou, jen aby na bábovce udělala tenký film. Kdo má rád silnější vrstvu, zahustí polevu více cukrem tak, aby byla hodně hustá a z bábovky nestékala.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kockaviky |3. listopadu 2013
ukládám a upeču Odpovědět
Semyaza |19. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Sofii |16. května 2013
S kompotovanými jsem to nezkoušela, asi by ten kompot těsto zároveň i obarvil.... Odpovědět
miuka |16. května 2013
to by mělo jít udělat i s kompotovanými brusinkami, že? Odpovědět
stanicka007 |16. května 2013
Hned bych si dala kousek ke snídani Odpovědět
FOTOrecepty |15. května 2013
Opravdu zajímavý recept. Odpovědět
Aidel |15. května 2013
Vypadá moc pěkně :-) Odpovědět
eviti |15. května 2013
teda ta je hezká - určitě bude dobrá Odpovědět
sarka.tuslova |15. května 2013
Vyzkouším :o) Odpovědět
katasv|16. května 2013
vypadá moc dobře :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!