Staňte se našimi fanoušky na:

Brusinkový nákyp - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupané jablko zbavíme jádřince, pak nakrájíme na plátky, v hrnci je smícháme s brusinkami, nektarem a cukrem, přikryté přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Když se tekutina trochu odpaří, sundáme hrnec z plotýnky a necháme vychladnout. Rozklepnutá vejce s moučkovým cukrem ušleháme do pěny, přisypeme mouku, přilijeme mléko a promícháme na řídké těsto. Nalijeme ho do vymazané a vysypané formy, brusinkovo-jablečnou směs přelijeme na těsto a uhladíme. Nákyp zapékáme na střední příčce trouby asi 20-25 minut na 180°C dozlatova. Po upečení necháme nákyp vychladnout, nakrájíme a pocukrujeme. *** Místo 200ml mléka můžeme dát 100ml mléka a 100ml smetany.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!