Staňte se našimi fanoušky na:

Brusinkový punč a lískové sušenky

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PUNČ Brusinkový nektar svaříme s cukrem, hřebíčkem a skořicí, necháme chvíli stát. Z pomeranče vymačkáme šťávu a s rumem ji přilijeme do brusinkového nápoje. Nakonec přisypeme pár čerstvých brusinek. SUŠENKY Mouku smícháme s cukrem a půlkou oříšků, přidáme vejce a tuhé máslo nakrájené na malé kousky. Vypracujeme těsto a dáme ho asi na půl hodiny do chladu. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu, na sílu asi 3 mm, formičkami vykrájíme kolečka a posypeme je zbylými oříšky, potřeme rozšlehaným vejcem. Koležka rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 10 minut na 220°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!