Cibulačka
10
8
15
Brzlík dáme asi na půl hodiny do studené vody. Pak jej postavíme s vodou na sporák a necháme, až je voda horká. Nyní vodu slijeme, znovu zalijeme studenou vodou a necháme opět na plotně tak dlouho, až je voda horká, při čemž brzlík úplně zbělí a ztuhne. Potom odstraníme všechny šlachy a udusíme brzlík na másle. Zeleni-novou osolenou polévku zahustíme žlutou jíškou, přidáme do ní na růžičky rozebraný vypraný květák a dobře ji povaříme. Před podáváním přidáme do polévky na kostečky nakrájený brzlík i se šťávou, ve které se dusil, tlučený pepř a sekanou pažitku, V polévkové míse v mléce umícháme celé vajíčko, načež přilijeme polévku a podáváme k ní vaječnou sedlinu nebo některý svítek.