Staňte se našimi fanoušky na:

Bublanina třešňová

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Změklé máslo vyšleháme s 1/2 cukru dohladka, za stálého míchání přidáváme postupně žloutky, vanilkový cukr a citronovou kůru. Z bílků a špetky soli ušteháme pevný sníh, do kterého přidáváme zbytek cukru. Sníh pak vmícháme společně s moukou do vyšlehaného základu. Do vymazeného a vysypaného pekáče rozetřeme těsto, třešně lehce prosypeme moukou a rozložím je na těsto. Pečeme asi 40 minut při 170°C dorůžova (zkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí - pak je bublanina hotová).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |6. srpna 2013
Bublanina je dobrá nejen s třešněma, dělám i jahodovou nebo meruňkovou. Odpovědět
anasy |16. června 2013
vyzkouším Odpovědět
JanaB |16. února 2013
Také se těším až budou třešně na bublaninu. Odpovědět
sussan |16. února 2013
Jeee, už aby bylo léto. :) Odpovědět
MAFIRA|3. března 2013
moje foto- bublaninka troubě Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!