■čerstvá rajčata dáme vařit na cca 40 sekund do vroucí vody, následně z nich sloupneme šlupku, odstraníme šťopku a semínka (někdo má rád i se semínky) ■cibuli nakrájíme na velmi drobno a dáme ji smažit do pánve, kam nalejeme velké množství olivového oleje (viz. obrázek) ■až se trošku zasmaží přidáme pancettu ■pancettu chvíli posmažíme a potom ji zalijeme vínem, přidáme špetku soli a přikryjeme pokličkou ■necháme vše podusit ■mezitím si nastrouháme na drobno sýr Pecorino a nakrájíme rajčata na drobno ■potom přidáme do pánve naše rajčata a chilli papričku, kterou nakrájíme na drobno a trochu pepře ■necháme dusit na velmi malém ohni cca 10 min ■dáme vařit osolenou vodu na těstoviny (typ Bucatini – doporučuji značku Mamma Lucia, Riscossa, Panzani nebo Barilla) ■uvaříme těstoviny ve vroucí vodě a až jsou hotové tak je zcedíme a smícháme s omáčkou v pánvi ■do směsi nasypeme ještě sýr a všechno pořádně promícháme ■těstoviny podáváme posypané Pecorinem