Staňte se našimi fanoušky na:

Bůček plněný mletým masem

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(11 hlasů)
Ohodnotit recept
51× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z bůčku odřežeme kůži a žebra, podélně rozřežeme na 2 pásky, do kterých uděláme nožem opatrně kapsu tak, abychom bůček neprořezali na druhou stranu. Kapsu uvnitř vytřeme česnekem a hořčicí, naplníme nádivkou a zašijeme nití, potřeme česnekem a osolíme. Maso dáme na vymazaný pekáč (sádlo, olej) tak, aby bylo tučnou stranou nahoře. Podlejeme vodou, pekáč přikryjeme a pečeme na 180°C do změknutí a zčervenání masa. Během pečení podléváme výpekem z masa a vodou, aby se nám maso nepřipeklo. Můžeme během pečení obracet, když máme větší kus. Upečené maso vyjmeme na talíř a ještě z teplého vytáhneme nitě. Podáváme s bramborem, studené s chlebem. Nádivka: mleté maso, vejce, 1 česnek, sójovka, hořčice, kmín, petrželka, strouhanka, sůl, pepř smícháme a dobře propracujeme. Žebra a kůži upečeme s česnekem, cibulí a kmínem, nebo potřeme oblíbenou marinádou, necháme do druhého dne rozležet a pak upečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slava |18. března 2013
ukládám na vyzkoušení Odpovědět
jana.remkova.7 |21. února 2013
Evi, to je super recept:-) Odpovědět
FOTOrecepty |19. února 2013
Výborné. Odpovědět
zuzi |19. února 2013
vypadá to dobře, ukládám na vyzkoušení Odpovědět
katy9 |5. února 2013
dobrota Odpovědět
betka |20. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
Bábrle Inka |10. ledna 2013
mňam Odpovědět
mijavice|20. května 2013
ukládám a vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!