Z bůčku odřežeme kůži a žebra, podélně rozřežeme na 2 pásky, do kterých uděláme nožem opatrně kapsu tak, abychom bůček neprořezali na druhou stranu. Kapsu uvnitř vytřeme česnekem a hořčicí, naplníme nádivkou a zašijeme nití, potřeme česnekem a osolíme. Maso dáme na vymazaný pekáč (sádlo, olej) tak, aby bylo tučnou stranou nahoře. Podlejeme vodou, pekáč přikryjeme a pečeme na 180°C do změknutí a zčervenání masa. Během pečení podléváme výpekem z masa a vodou, aby se nám maso nepřipeklo. Můžeme během pečení obracet, když máme větší kus. Upečené maso vyjmeme na talíř a ještě z teplého vytáhneme nitě. Podáváme s bramborem, studené s chlebem. Nádivka: mleté maso, vejce, 1 česnek, sójovka, hořčice, kmín, petrželka, strouhanka, sůl, pepř smícháme a dobře propracujeme. Žebra a kůži upečeme s česnekem, cibulí a kmínem, nebo potřeme oblíbenou marinádou, necháme do druhého dne rozležet a pak upečeme.