Staňte se našimi fanoušky na:

Bůček se švestkami na pivu

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřový bůček nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Maso vložíme do pekáče, zalijeme pivem a pečeme v troubě na 170°C asi hodinu. V průběhu pečení maso kontrolujeme a občas promícháme, případně podlijeme. Mezitím vypeckujeme švestky, přidáme do pekáče k masu a odklopené dopečeme do zlatova. Šťávu slijeme a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Můžeme ji i zahustit jíškou (nebo záklechtkou) pokud máme radši hustší omáčky. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |17. května 2014
****** Odpovědět
milmach |19. července 2013
dobré Odpovědět
petr.helman.5|1. února 2014
Třeba vyzkoušet Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!