Staňte se našimi fanoušky na:

Buchta macecha

Autor receptu: Lucinka34 (82 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vodu a postupně olej. Dále přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s pevným sněhem z bílků a polovinu těsta rozetřeme do pekáčku s papírem na pečení na dně. Do druhé poloviny těsta vmícháme jemně prosáté kakao a tmavé těsto rozetřeme v pekáčku na vrstvu světlého. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a pomalu naběračkou ho nalejeme na tmavé těsto. Vidličkou všechny tři vrstvy až na dno cik cak promícháme a dáme péct. Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut. Ušleháme si šlehačku, smícháme pomalu se zákysem a vanilkovým cukrem. Tento krém natřeme na vychládlou buchtu a posypeme grankem. Dobrou chuť!!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Monique |12. prosince 2013
vypadá krásně Odpovědět
kulajda |25. listopadu 2013
ráda ochutnám Odpovědět
Peggy89 |18. listopadu 2013
vypadá dobře Odpovědět
MarTina096 |17. listopadu 2013
vyzkouším :) Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |16. listopadu 2013
skvělý název Odpovědět
petrapo |16. listopadu 2013
mlska! děláme podobně! Odpovědět
Hanina |16. listopadu 2013
mňamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!