Nejdříve si utřete změklý tuk s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Dva bílky vyšlehejte na pevný sníh a zlehka ho vmíchejte do žloutkové pěny. Poté střídavě přimíchávejte vlažné mléko a prosátou polohrubou mouku. Hotové hladké těsto rozetřete do kulaté (26 cm), kterou jste vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Na povrchu těsta rozložte na kousky nakrájené očištěné švestky. Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 stupních asi 25 minut. Zbylé bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem a citronovou šťávou na pevný sníh. Pak lehce vmíchejte nastrouhané mandle. Připravený bílkový sníh rozetřete na předpečený koláč a ještě dopékejte v troubě při 160 stupních dalších 20 minut. Po upečení nechte moučník krátce vychladnout ve formě a pak formu sejměte. Hotovou buchtu nakrájejte na řezy.