Ve vlažném mléce rozmícháme cukr, droždí, lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Směs vlijeme do mouky, dobře promícháme se žloutky a špetkou soli. Nakonec přidáme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto jako na buchty. Těsto přikryjeme utěrkou a asi hodinu necháme kynout. Z vykynutého těsta vyválíme váleček, nakrájíme ho na špalíčky, ty namáčíme do tuku a skládáme do pekáče. Necháme chvíli kynout, pak je pokapeme tukem a upečeme. Buchtičky rozložíme na talíře a přelijeme horkým krémem.
Krém:
¾ mléka
2 žloutky
1 vanilkový pudinkový prášek
2 lžíce cukru
1 vanilinový cukr
1 lžíce tuzemáku
Z mléka, pudinku, cukru a vanilinového cukru uvaříme krém a po mírném ochlazení vmícháme žloutky nebo tuzemák, ale stačí i rumová tresť. Pokud buchtičky dáváme dětem, vynecháme tuzemák.
nedávno si je poručil přítel-nelitoval-bašta
prodávají přímo na dukátové buchtičky-puding-je výborný-voní po rumu-vyzkoušeno!!!Hezky zhoustne.
Odpovědět
Bettyzak|12. ledna 2013
Mé nejmilovanější jídlo! Jen bych dala trošku více rumu než jen jednu lžíci...
Odpovědět