Do mísy si dáme 3,5 hrnku hladké mouky, 20 g droždí, 1 vejce, 1 špetku soli, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžíci krupicového cukru, 2 panáky oleje, kůru z jednoho citrónu a hrnek mléka které jsme si trochu přihřáli, aby bylo vlažné. Uhněteme krásné hladké těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místo hodinu kynout. Nakynuté těsto pak vyklopíme na pracovní plochu, rozkrájíme na několik dílů a z nich vyválíme hady. Ty pak vyskládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Hady pak nožem nebo pravítkem naporcujeme na buchtičky. Buchtičky pomašlujeme olejem a pečeme při 170 °C cca 20 minut. Vanilkové šodó si připravíme smícháním 750 ml mléka, 3 lžic krupicového cukru a 1 balení vanilkového pudinku. Uvaříme klasický řídký pudink, který dochutíme rumem.