Do mouky vyhloubíme důlek, ve kterém necháme vykynout kvásek. Okraje mouky osolíme. Po vykynutí kvásku postupně přidáváme ostatní suroviny na buchtičky a vypracujeme hladké těsto. Necháme asi hodinu kynout. V průběhu kynutí asi 2x prohněteme.
Pekáč vymažeme olejem. Z těsta tvoříme kuličky, které klademe do pekáčku těsně vedle sebe. Necháme ještě asi 10 minut kynout. Vršky buchtiček potřeme olejem a dáme do trouby. Buchtičky pečeme na 175 °C asi 20 minut. Ještě horké upečené buchtičky opět z vrchu potřeme olejem a kdo chce, může pocukrovat.
Krém na buchtičky uvaříme podle návodu na pudinku s tím rozdílem, že použijeme větší množství mléka. Asi o polovinu více mléka než je v návodu. Pro chuť přidáme trochu rumu a vanilkový cukr.
Něco navíc:
Buchtičky se šodó podáváme přelité vanilkovým krémem (šodó).
já na sladký moc nejsem, ale musim říct, že lepší buchtičky jsem zatim nejedla. Do těsta jsem zadělala kravský už nakyslý mlíčko, do krému přidala rum a buchtičky byly dokonalý! :)
Odpovědět
Kysaso|4. února 2014
PROČ PÍŠETE ŠODÓ KDYŽ POUŽÍVÁTE PUDINK ????
Šodó:
250 ml bílého vína
cukr krystal + vanilkový cukr (dohromady 60 g)
3 celé vejce
citronová kůra
V menším hrnci smíchám všechny ingredience na šodó a lázeň postavím na plotnu. Šlehačem na menší rychlost neustále šlechám už od zahřívání. Šleháním šodó nabyde, stále šlehám, poté zase svůj objem zmenší, ještě chvíli šlehám, šodó zhouste a je hotové. Hrnec vyndám z vody.
Odpovědět