Staňte se našimi fanoušky na:

Buchty plněné švestkami

Autor receptu: zimolka (250 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z rozdrobeného droždí, cukru, trochy vlažného mléka a lžíce mouky připravíme kvásek a necháme ho v teple vzejít. Do mísy prosejeme hladkou mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, žloutky, majolky a podle potřeby mléko a v robotu nebo vařečkou zaděláme hladké tužší nelepivé těsto. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme asi hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto rozválíme na 1 cm silný plát, který rozkrájíme na čtverce o hraně 4 cm. Do středu každého čtverce vložíme vypeckovanou švestku (nebo víc), posypeme je cukrem a skořicí, pak buchty důkladně zabalíme a okraje spojíme pevně prsty. Buchty potřeme ze všech stran rozehřátým máslem, naskládáme je na pekáč těsně vedle sebe spojem dolů a necháme je ještě chvíli vykynout. Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních asi 5 minut, potom snížíme teplotu na 180 a pečeme asi 30 minut dozlatova. Upečené buchty necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

oliv |7. července 2013
zkusím Odpovědět
marie.lajtkepova|23. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!