Jablíčkový koláč zase jinak
45
19
10
Náplň: 10 lžic švestkových povidel 1 lžíce tuzemáku 2 lžíce nastrouhaného perníku Těsto připravíme podle návodu na obalu a necháme na teplém místě kynout. Povidla promícháme s tuzemákem. Pokud jsou řídká, přisypeme strouhaný perník. Těsto rozválíme na obdélník, z něhož nakrájíme 18 stejně velkých čtverečků. Do středu každého dáme povidla, cípy přitiskneme k sobě a důkladně zabalíme. Nízkou mísu remosky vymažeme a vysypeme. Buchty klademe do mísy spojem dolů. Po stranách je potřeme rozehřátým máslem a na povrchu rozšlehaným vejcem. Přikryjeme předehřátým víkem remosky a pečeme dorůžova asi 35 minut. Hotové buchty vyklopíme a posypeme cukrem.