Na náplň: 250g měkkého tvarohu v kostce, 1 vejce, 50g krupicového cukru, 200g švestek, moučkový cukr na posypání Z droždí, lžíce cukru, 2 lžic mouky a 4 lžic vlažného mléka připravíme kvásek a necháme vzejít. Zbylou mouku prosijeme se solí do mísy, přidáme žloutky, strouhanou citronovou kůru, zbytek cukru, vykynutý kvásek a zcladlé rozpuštěné máslo. Zbylým mlékem zaděláme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Měkký tvaroh smícháme s vejcem a krupicovým cukrem. Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 5mm a rozkrájíme ho na 24 čtverců. Rozdělíme na ně sladký tvaroh a půlky švestek. Náplň do těsta dobře zabalíme. Buchty potřeme rozpuštěným máslem nebo olejem a naskládáme je do pekáčku s vyšším okrajem (spojem dospodu). Necháme je ještě asi 15 minut kynout. Buchty pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C přibližně 25 minut. Po upečení je necháme krátce vychladnout v pekáčku, pak je přendáme na kovovou mřížku a naecháme je vychladnout úplně. Před podáváním je pocukrujeme.