Na kousku sádla orestujeme drobně nakrájenou jarní cibulku s houbami nakrájenými na plátky. Přidáme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a uděláme řidší smaženici. Salám, petrželku, papriku drobně nakrájíme, 1/2 cibule nakrájíme na tenké plátky a vše zamícháme do smaženice, necháme vychladit. Bůček vykostíme, kůži stáhneme a opatrně maso rozkrajeme (podle toho jak je bůček silný) a to tak, aby nám vznikl velký plát vcelku - jako na roládu. Lehce z obou dvou stran naklepeme a potřeme připravenou náplní. Z širší strany stočíme do rolády a převážeme nití po celé délce. Do pekáče dáme zbytek sádla, přidáme nakrájené zbylé cibule, kosti z bůčku, roládu spojem dolů a paličky česneku rozkrájené na půlky. Kosti i roládu osolíme a pokmínujeme podle své chuti a na roládu dáme odkrátou kůži. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby na 180°C na spodní mřížku a upečeme dočervena asi 45 - 60 minut - podle velikosti rolády. Asi v polovině pečení kůži sundáme, roládu obrátíme a poléváme výpekem z masa. Ke konci pečení sundáme poklici a dopečeme. Během pečení podléváme vodou pokud se vypařila. Z upečené rolády odstraníme niti a necháme vychladit nebo ještě teplou roládu nakrájíme a podáváme s bramborem a zeleninou.