Staňte se našimi fanoušky na:

Bůčková roláda se špenátem a houbovou vaječinou

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vhodný bůček na roládu prořízneme, jako bychom chtěli udělat knihu, ale dáváme pozor, abychom jej neprořízli. Vzniklý plát rozklepeme mezi 2 fóliemi. Osolíme, opepříme. Na oleji a nakrájené cibuli podusíme houby, mírně je zalijeme vodou. Když je voda téměř vyvařená, přidáme špenát, který necháme zavadnout a přidáme vajíčka. Směs osolíme, opepříme a necháme srazit, jako klasickou vaječinu a necháme ji mírně vychladit. Pak vaječinu natřeme na plát masa a stočíme do rolády. Svážeme potravinářským motouzem, pokud je třeba i jehlami, nebo párátky v místech, kde by mohla náplň vytéct. Posypeme celým kmínem a dáme na pekáč. Troubu si předem vyhřejeme na 220 stupňů a srolovaný bůček v ní pečeme cca 10-12 minut bez vody, aby se maso zatáhlo. Pak teprve podlijeme vodou, přikryjeme druhým pekáčem a pečeme zakrytý cca 30 min. Pak pekáč odstraníme, pokud je třeba, přilijeme trochu vody a pečeme již odkryté zhruba ještě 40 min, až bude mít roláda tu správnou barvu. Podáváme s hlávkovým zelím, knedlíkem, případně i bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sari |3. července 2013
skvělé 1* Odpovědět
katy9 |11. května 2013
dobrota Odpovědět
Janka D. |24. března 2013
slávnostné Odpovědět
slava |18. března 2013
vyzkouším Odpovědět
ohen |12. února 2013
to jednou zkusím Odpovědět
dajul |10. února 2013
to byy mi chutnalo Odpovědět
DAMI |24. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
jola |21. ledna 2013
krásná roláda Odpovědět
evahu |9. ledna 2013
vypadá krásně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!