Na trošce oleje orestujeme drobně nakrájený pórek a žampióny, necháme vychladit. Do mísy dáme mleté maso, přidáme vychladlý pórek s houbami, vejce, škrob, hořčici, prolisovaný 1 česnek a podle chuti osolíme. Bůček vykostíme, stáhneme kůži a rozřežeme opatrně na 3 části, tak aby zůstaly spojené u sebe a měli jsme 1 plát - viz. foto. Lehce naklepeme z obou dvou stran, potřeme po celé ploše připravenou masovou náplní a stočíme jako roládu. Roládu omotáme kolem dokola pevnou nití, dáme do vymazaného pekáčku, osolíme, okmínujeme, přidáme 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky a drobně nakrájenou cibuli. K roládě přidáme kosti z bůčku a na roládu položíme odkrátou kůži. Podlijeme vodou, přidáme sádlo, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby na 180°C na spodní mřížku. Během pečení podléváme vodou a maso jednou obrátíme. Ke konci pečení sundáme z rolády kůži, teplotu zvýšíme na 220°C a bez poklice pečeme dočervena. Z ještě teplé rolády odstraníme niti. Příloha brambory nebo chléb.