Staňte se našimi fanoušky na:

Bůčková roláda

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(8 hlasů)
Ohodnotit recept
51× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na trošce oleje orestujeme drobně nakrájený pórek a žampióny, necháme vychladit. Do mísy dáme mleté maso, přidáme vychladlý pórek s houbami, vejce, škrob, hořčici, prolisovaný 1 česnek a podle chuti osolíme. Bůček vykostíme, stáhneme kůži a rozřežeme opatrně na 3 části, tak aby zůstaly spojené u sebe a měli jsme 1 plát - viz. foto. Lehce naklepeme z obou dvou stran, potřeme po celé ploše připravenou masovou náplní a stočíme jako roládu. Roládu omotáme kolem dokola pevnou nití, dáme do vymazaného pekáčku, osolíme, okmínujeme, přidáme 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky a drobně nakrájenou cibuli. K roládě přidáme kosti z bůčku a na roládu položíme odkrátou kůži. Podlijeme vodou, přidáme sádlo, přikryjeme a dáme do předehřáté trouby na 180°C na spodní mřížku. Během pečení podléváme vodou a maso jednou obrátíme. Ke konci pečení sundáme z rolády kůži, teplotu zvýšíme na 220°C a bez poklice pečeme dočervena. Z ještě teplé rolády odstraníme niti. Příloha brambory nebo chléb.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |9. března 2016
dělám podobně-dobrota Odpovědět
Lenny |7. srpna 2013
bašta Odpovědět
olma |15. června 2013
dobrota Odpovědět
jola |8. května 2013
vyzkouším Odpovědět
luciedostal |4. května 2013
výborný Odpovědět
lucka9 |28. března 2013
ukládám na vyzkoušení Odpovědět
any20 |18. března 2013
krásná Odpovědět
slava |18. března 2013
vyzkouším Odpovědět
zuzi |22. února 2013
krásná, ukládám na vyzkoušení Odpovědět
ohen |12. února 2013
nádhera Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!