Staňte se našimi fanoušky na:

Budapešťské kuře

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté a očištěné papriky pokrájíme na větší kousky, cibuli a anglickou slaninu nadrobno. Na pánvi usmažíme cibuli s anglickou slaninou na lžíci oleje dozlatova. Přidáme papriky a restujeme 5 minut. Necháme prochladnout. Omyté a osušené kuře zevnitř potřeme solí, pepřem a mletou paprikou. Naplníme paprikovou směsí z pánve a sepneme jehlou nebo špejlí. Kuře osolíme, opepříme a opaprikujeme i zvenku, vložíme do olejem vytřeného pekáče, podlijeme troškou horké vody a při 250 °C upečeme doměkka. Po 25 minutách pečení kuře převrátíme. Téměř měkké kuře z pekáče vyjmeme. V troše vody rozkvedláme lžící mouku a společně se smetanou vlijeme do pekáče. Promícháme, vrátíme do pekáče a ještě chvíli dopečeme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |14. května 2013
mňam Odpovědět
Rentiér1946 |29. dubna 2013
Na recepty chodím k mé ženě do sešitu :-))))) Odpovědět
Márč |28. dubna 2013
jen při čtení se mi sbíhají sliny, co teprv když se připravuje...:-) Odpovědět
Sofii |28. dubna 2013
Kam chodíte na recepty - jeden lepší než druhý, to ani nestihnu všechno vyzkoušet :-) Odpovědět
jana.h |28. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Šuldeska |28. dubna 2013
Dobré. Odpovědět
roxana-zdena |28. dubna 2013
Vypadá to moc dobře :-) Odpovědět
Anna1960 |28. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!