Staňte se našimi fanoušky na:

Bujabéza

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Připravíme si pastu rouille: - musíme oloupat papriky (dáme je zapéct do trouby. Až se na nich udělají puchýřky, vytáhneme je a dáme je zapařit do sáčku - pak už půjdou oloupat) - papriky rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi na pastu rouille - osolíme, opepříme a dáme do chladu. 2) Připravíme si marinádu: - smícháme 4 lžíce horké vody, šafrán, citronovou šťávu, polovinu nasekaného česneku, trochu oleje - do této marinády naložíme aspoň na 2 hodiny ryby (nakrájené na větší kusy) a plody moře. 3) Poté dáme ryby do hrnce zalijeme třemi litry vody a prudce vaříme asi 6 minut. 4) Vytáhneme ryby a plody moře a vývar přecedíme. 5) Na oleji orestujeme cibuli (nakrájíme na proužky), pórek (na kolečka), fenykl (na plátky). 6) Rajčata oloupeme a spolu s proužkem pomerančové kůry přidáme k zelenině. Poté přidáme zbytek nasekaného česneku a nasekanou petrželku. 7) Přidáme sůl, pepř, vývar a vaříme - ale ne aby to bublalo, jen na mírném plameni. Vaříme asi 20 minut. 8) Na konec vlijeme víno, krátce povaříme a přidáme rybí maso a plody moře a odstavíme. 9) Bagetu nakrájíme na plátky, namažeme ji pastou roulle. Poté dáme na dno talíře a zalijeme polévkou. 10) Podáváme ozdobené petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |4. března 2016
super Odpovědět
objev |21. srpna 2014
super nápad Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!