Staňte se našimi fanoušky na:

Burek z Dalmacie

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

V Chorvatsku dělají různé náplně, výborná je masová, ale i z čerstvého sýra, což je vylepšený tvaroh. Lze jej používat i na sladko, ale slaný burek je zkrátka bašta. Já jsem ho počeštila špenátem a použila polotvrdý tvaroh. Špenátová náplň: Špenát dáme na rozmrazení do mikrovlnky na 20 min. Pak jej přendáme do kastrůlku, osolíme Vegetou, přidáme osmaženou cibulku a obě vejce. Mícháme, aby vznikla hladká míchanina. Kdo chce, může přidat 1 stroužek česneku, ale není nutný. Tvarohová náplň: Tvaroh rozmačkáme, přidáme nastrouhané sýry a tavený sýr, zakysanou smetanu, pepř a rozšleháme metlou či šlehačem Těsto rozválíme na veliký tenký obdélník, rádýlkem rozkrojíme na tři stejné díly. 1. díl položíme na pomaštěný pečící papír na plechu, natřeme všechen špenát, položíme druhý díl na špenát, pravidelně natřeme tvarohovou náplň a položíme poslední plát. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C 30-40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!