Staňte se našimi fanoušky na:

Burgundské hovězí

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Pro 4 osoby potřebujeme: 400g pěkného hovězího žebra bez kosti, 400ml rajčatového pyré Mutti, 200g špaget Barilla n5, 400 ml červeného vína Carano, 1 lž hladké mouky, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 150g anglické slaniny, 150g žampionů, sůl, pepř, bazalka, oregano, 3 lžíce olivového oleje extra vergine Sasso, 3 lžičky mleté papriky Sýrová polenta: 150ml zakysané smetany, 150g strouhané goudy, 2 lžičky Dijonské hořčice, sůl, pepř Těstoviny - špagety Barilla n5 vaříme 8 minut v dostatečném množství osolené vody s kapkou olivového oleje. Hovězí žebro nakrájíme na kostky, obalíme v hladké mouce smíchané s paprikou. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky, cibuli na hrubo, česneky necháme vcelku. Na olivovém oleji orestujeme maso, poté jej osolíme a opepříme. Na jiné pánvičce orestujeme cibuli, česnek a slaninu, ochutíme kořením a bylinkami. Maso i s výpekem, spolu s cibulí a slaninou nasypeme do zapékací mísy, přidáme rajčatové pyré a pečeme 1 hodinu v předem vyhřáté horkovzdušné troubě na 160°C. Pak ještě přidáme oloupané žampiony - menší vcelku, větší překrojíme. Pečeme dalších 30 minut. Polenta: Nastrouháme sýr goudu a smícháme jej se zakysanou smetanou, ochutíme Dijonskou hořčicí, kořením a vše zahřejeme, aby se sýr roztopil.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!