Staňte se našimi fanoušky na:

Burgundský Gaston Gérard

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuřecí prsa pomalu smažíme na oleji a másle v hlubší pánvi nebo kastrolu asi 15 minut. Pak přidáme bílé víno, cibulku zlehka orestovanou na másle, mletou papriku, sůl, pepř a vaříme ještě asi 20 minut zakryté poklicí. Kuřecí kousky vyndáme a naskládáme do zapékací mísy či pekáče. Troubu rozehřejeme na 180°C. Do omáčky přidáme créme fraîche a dijonskou hořčici, promícháme a ještě lehce provaříme. Částí omáčky zalijeme kuře, část si necháme na přelití na talíři. Maso posypeme strouhaným sýrem a dáme na několik minut zapéct do trouby. Přílohou může být rýže, brambory nebo kaše. Místo přílohy můžeme dát jen zeleninu, chřest, hrášek či orestovanou cuketu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!