Cuketovo - zeleninový guláš
45
7
10
Nejdříve si zalejeme horkou vodou (asi 1,5l) kostku masoxu nebo jiného bujónu (hovězí), rozmícháme a necháme zchladnout. Nakrájíme si cibuli nadrobno a smažíme na sádle dorůžova, pak přisypeme mouku a papriku, kterou chvíli orestujeme a následně zalijeme masoxem či bujónem. Neustále mícháme, ať se nám nevytvoří hrudky. Přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, nakrájené klobásky, mletý kmín a rozmačkaný česnek. Vaříme tak dlouho až jsou brambory měkké a už jen dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Dobrou chuť:-) PS: Když chci buřtguláš trochu obměnit, tak přidám konzervu fazolí v tomatové omáčce a chvíli povařím. Je toho více a má to zase o trochu jinou chuť.