Staňte se našimi fanoušky na:

Bylinkové knedlíky s houbovou omáčkou

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1/2 svazku čerstvé majoránky
  • 8 žemlí z předchozího dne
  • 1 svazek pažitky
  • petrželka nasekaná nadrobno (1 svazek do knedlíků a 1 svazek do omáčky)
  • 200 g zakysané smetany
  • 500 g žampionů
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hotové světlé jíšky
  • 350 ml mléka
  • 400 ml silného zeleninového vývaru
  • 3 vejce

Pracovní postup:

  1. Žemle nakrájejte na tenké plátky a pokapejte horkým mlékem, nechte cca 15 minut odpočinout. Oprané a osušené bylinky (svazek perželky, svazek pažitky a majoránku) najemno nasekejte a přidejte k žemlím, přidejte i vejce, osolit a opepřit. Promíchejte a z hmoty udělejte 12 kulatých knedlíků.
  2. Žampiony (můžete oloupat hlavičky) nakrájejte na plátky, a opečete je na másle v kastrolu, přilijte zeleninový vývar a duste asi 10 minut na mírném ohni. Přimíchejte kysanou smetanu, zahustěte jíškou a ochuťte. Druhý nasekaný svazek petrželky přimíchejte do omáčky. Ve vroucí osolené vodě zvolna vařte knedlíky (cca 15 minut), vyndejte je děrovanou naběračkou a podávejte s žampionovou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |2. dubna 2014
Když do knedlíků přidáte asi 50g nakrájené vyškvařené slaniny, budou ještě lepší :-). Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!