Staňte se našimi fanoušky na:

Bylinkový olej

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čerstvé bylinky umyjeme a osušíme, pak bylinky a květy dáme do čisté a vysušené nádoby. Naplníme olejem a vzduchotěsně uzavřeme. Olej odstavíme aspoň na 14 dní na chladné suché místo a občas zlehka přetřeseme. Pak buď přecedíme přes filtr na kávu případně přes velmi jemné sítko nebo necháme bylinky dále v oleji. Pokud přidáme do sklenice ještě několik oloupaných stroužků česneku nebo čili papriček, bude olej ještě aromatičtější. Hodí se k salátům, jehněcímu masu, bílému chlebu, rybám i na výrobu pesta.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!