Staňte se našimi fanoušky na:

Čalamáda s houbami

Autor receptu: Jirinaja (45 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Houby nakrájené na kousky (lepší jsou mladší plodnice) povaříme v osolené a kys.citronovou okyselené vodě asi 5-7 min. Pak houby v cedníku opláchneme. Cibuli nakrájíme na kolečka, zelí na kostičky, různobarevné papriky na proužky a květák na kousky. Zeleninu povaříme v nálevu. Nálev: 1,5 l vody, 3 dkg soli, 15 dkg cukru, 2 dcl octa, 10 zrnek nového koření, 3 ks bobkového listu - vše svaříme. Ke všemu přidáme povařené houby a necháme půl dne stát. Pak plníme do sklenic a sterilujeme při 80 - 95°C asi 20 min.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slava |16. března 2013
děláme podobně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!