Staňte se našimi fanoušky na:

Candát ve slanině

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rybu nakrájíme na porce, trochu osolíme, pokapeme limetkovou šťávou (z 1/2 limetky) a potřeme bazalkovým pestem. Každý kousek zabalíme do plátku slaniny a uložíme do chladničky. Cibuli, mrkev, řapíkatý celer a papričku nakrájíme nadrobno. Kousky ryby ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji, pak vyndáme a uchováme v teple. Do vypečené šťávy nasypeme všechnu nakrájenou zeleninu a krátce ji orestujeme. Pak ji zakapeme šťávou z limetky a prohřeme. Nakonec přidáme drcená rajčata, zředíme trochou vody a asi 5 minut všechno povaříme. Přidáme lístky bazalky a dochutíme, solím, pepřem a cukrem. Vhodná příloha k candátovi s omáčkou jsou těstoviny, dozdobíme bazalkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!