Připravte si ragú podobné jako na lasagne (viz recept "Ragú na zapečené lasagne"), jen místo rajčatové passaty přidejte na uvařené maso 2 vejce poté, co jste nechali maso vychladnout v nějaké míse. Mezitím si připravte jednoduchou rajčatovou omáčku - ohřejte rajčatovou passatu s trochou oleje, osolte a přidejte bazalku. Cannelloni naplňte ragú, vezměte hranatou zapékací mísu a na dno nalijte vrstvu bešamelu (viz recept "Ragú na zapečené lasagne") a několik lžic rajčatové omáčky. Pak do ní vložte naplněné cannelloni, opět zalijte bešamelem a rajčatovou omáčkou a posypte nastrouhaným sýrem. Zapečete v troubě rozpálené na 200°C asi 15 minut, pak na 3 minuty přepněte na funkci gril, aby byl povrch těstovin křupavější. Podávejte horké. Stejně můžete udělat i plněné conchiglioni.