Staňte se našimi fanoušky na:

Cannelloni plněné

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • podle potřeby olej
  • Cannelloni, 1-2 balení
  • špetka sůl
  • pár lístků bazalka
  • ragú jako na lasagne, podle potřeby
  • bešamel, podle potřeby
  • strouhaný sýr Gran Moravia, podle chuti
  • rajčatová passata na omáčku, 300 g

Pracovní postup:

Připravte si ragú podobné jako na lasagne (viz recept "Ragú na zapečené lasagne"), jen místo rajčatové passaty přidejte na uvařené maso 2 vejce poté, co jste nechali maso vychladnout v nějaké míse. Mezitím si připravte jednoduchou rajčatovou omáčku - ohřejte rajčatovou passatu s trochou oleje, osolte a přidejte bazalku. Cannelloni naplňte ragú, vezměte hranatou zapékací mísu a na dno nalijte vrstvu bešamelu (viz recept "Ragú na zapečené lasagne") a několik lžic rajčatové omáčky. Pak do ní vložte naplněné cannelloni, opět zalijte bešamelem a rajčatovou omáčkou a posypte nastrouhaným sýrem. Zapečete v troubě rozpálené na 200°C asi 15 minut, pak na 3 minuty přepněte na funkci gril, aby byl povrch těstovin křupavější. Podávejte horké. Stejně můžete udělat i plněné conchiglioni.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!