Staňte se našimi fanoušky na:

Čatní z angreštu

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 lžička pepř
  • mletý, 2 lžičky zázvor
  • 1 lžíce sůl
  • 4 dl ocet
  • angrešt, 1,75 kg
  • 70 dkg cukr krystal
  • 30 dkg rozinky
  • nakrájená najemno, 25 dkg cibule

Pracovní postup:

Nakrájenou cibuli dáme vařit do změknutí. Necháme okapat a řidáme k ní 1dl octa a ostatní přísady. Směs přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme, dokud není čatní husté. Před koncem vaření přilijeme zbytek octa. Horkou směs naléváme do předehřátých sklenic, ihned je uzavíráme a obracíme aspon na 10 minut dnem vzhůru. Při teplotě 65°C sterilujeme po dobu 20 minut ve vodní lázni. Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!