Staňte se našimi fanoušky na:

Čejkovická vepřová játra

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 80 g oleje
  • 80 g žampionů (sterilovaných)
  • 80 g anglické slaniny
  • 600 g jater (vepřových)
  • 1 dl bílého vína

Pracovní postup:

Z jater nakrájíme slabší plátky(2 na jednu porci), opepříme a vložíme na rozpálený olej(sádlo). Játra opečeme, přidáme žampiony a přilijeme víno. Necháme zredukovat. Hotová játra osolíme, klademe na teplý talíř, zdobíme hřebínkem slaniny a přelijeme šťávou se žampiony. Podáváme s dušenou rýží nebo se smaženýma hranolkama.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!