Celery nakrájíme na nudličky, uvaříme v malém množství okyselené vody doměkká a scedíme. (Vodu nevyléváme, ale upotřebíme na zředění majonézy) ocezený celer zamícháme do majonézy, rozředěné trochou vody z celeru. Příprava majonézy: Sušené mléko zředíme vlažnou vodou z celeru na kasičku, přidáme citrónovou šťávu a nastrouháme trochu kůry. Tuto kasičku vmícháme do hotové majonézy, ochutíme trochou worcesterské omáčky, solí a hořčicí. Celer majonéze upravíme do středu mísy, obložíme podle vlastní volby polovinami natvrdo uvařených vajec, rajčaty, na nudličky pokrájenou paprikou, hlávkovým salátem (pokapaným citrónem), plátky šunkového salámu a syrovou zeleninou, která je právě na trhu. V zimě obložíme červenou řepou a kyselými okurkami.