Plněný celer 4 středně velké celery, 250g mletého masa, 1 cibule, 3 lžíce másla, lžíce hladké mouky, 1 vejce, pepř, sůl, strouhanka Oloupané celery uvaříme v osolené vodě do poloměkka, po vychladnutí je nahoře seřízneme a vydlabeme vnitřek. Z cibule, vejce, vydlabané dužiny a podušeného mletého masa uděláme směs, kterou osolíme, opepříme a naplníme do vydlabaných celerů. Pokud je směs řídká, zahustíme ji strouhankou. Na rozpuštěné máslo do kastrolu dáme naplněné celery, podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme doměkka. Po změknutí celery vyndáme, šťávu zahustíme moukou a necháme povařit. Na talíři dušený celer přelijeme šťávou a přidáme vařené brambory. Smažený celer v sýrovém těstíčku 1 větší celer, 200g tvrdého sýra, 2 vejce, 80g hladké mouky, 2 lžíce strouhaného sýra, sůl, olej Očištěný a rozpůlený celer dáme do vařící osolené vody a uvaříme do poloměkka. Vychladlý nakrájíme na plátky, na stejné plátky nakrájíme i sýr a spíchneme s plátkem celeru. Osolíme a namáčíme do těstíčka, které připravíme z vejce, mouky a strouhaného sýra. Hned vkládáme do rozpáleného oleje a usmažíme po obou stranách. Příloha - brambory a tatarka.