Omeleta Arnolda Bennetta
30
1
1
Vymažeme pekáček olivovým olejem a naklademe první vrstvu oloupaných a na kolečka pokrájených brambor.Osolíme,opepříme a posypeme opatrně tymiánem.Poklademe vrstvou oloupaného a na přibližně stejně veliké kousky pokrájeného celeru.Potom poklademe na kolečka nakrájenou cibuli.Takto klademe střídavě vstvy brambor,celeru a cibule s tím,že každou vrstvu přiměřeně okořeníme.Když je pekáček plný pokapeme olivovým olejem zalijeme šlehačkou a zhruba na 3/4 pečení přikryjeme alobalem.Na poslední část pečení pekáček odkryjeme a nechápe opéct křupavou kůrčičku.Celkem pečeme něco málo přes hodinku asi na 220 - 250°C. Dobrou chuť. U tohohle jídla nikdy neumím včas skončit.