Staňte se našimi fanoušky na:

Celozrnná vánočka z žitného kvásku

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme aktivní žitný kvásek (zakoupíte ho skoro v každém obchodě se zdravou výživou), 50g hladké špaldové mouky jemné a 60ml vlažné vody. Vše dobře promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme ji na teplém místě do druhého dne. Druhý den kvásek přiživíme 150ml sójového mléka, 60g medu, troškou soli, 125g špaldové mouky, žloutkem a 3 lžícemi panenského slunečnicového oleje. Mísu znovu přikryjeme utěrkou a necháme těsto minimálně 6 hodin kvasit. Po 6 hodinách přidáme do mísy 120 g špaldové mouky, trochu citrónové kůry a pochutiny dle vlastní fantazie ( rozinky, mandle, ořechy atd.). Z těsta upleteme vánočku (pozor, těsto se nesmí lepit – jestli se lepí přidáme ještě trochu mouky), opatrně ji přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem a vánočku necháme ještě půl hodinky nakynout. Povrch vánočky potřeme bílkem, vánočku vložíme do vyhřáté trouby a prvních 10 minut ji pečeme na 200 stupňů. Poté pečeme vánočku na 180 stupňů asi 45 minut. * Uvedené ingredience jsou na jednu střední vánočku

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Peggy89 |29. listopadu 2013
vypadá dobře Odpovědět
Hanina |25. listopadu 2013
zajímavé Odpovědět
zdenek.sroub.1|6. prosince 2013
mě zajímá jak chutná... Odpovědět
Fazolka007|25. listopadu 2013
zajímavý recept...1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!