Staňte se našimi fanoušky na:

Celozrnné medové perníčky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tuk s medem dát do kovové mísy a na horké vodní lázni je nechat rozpustit. Mísu vyndat a do směsi vmíchat vejce, kakao a koření. Pak přidat 1/3 prosáté mouky (oba druhy) promísené se sodou. Vymíchat těsto, do kterého na vále zpracovat zbytek mouky. Hotové těsto zabalit a nechat v chladu aspoň den odpočinout. Odleželé těsto rozválet na tenčí pláty a vykrájet z něj různé tvary. Dát na plechy s pečícím papírem a dle fantazie ozdobit ořechy, mandlemi, brusinkami. Perníčky péct na 170°C asi 10-15 minut (podle velikosti). Po upečení potřít rozšlehaným vejcem a nechat vychladnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Georgina |11. prosince 2013
ukládám Odpovědět
freya |10. prosince 2013
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!