Do velkého hrnce dáme dostatek vody a dáme vařit. Bagetu nakrájíme na kostičky. Do mléka zašleháme dvě vejce a sůl, pak přidáváme pohankovou krupici, pohankové vločky, ovesnou mouku a celozrnnou pšeničnou smíchanou s práškem do pečiva. Těsto by mělo být o něco tužší, než lívancové, doladit se může přidáním celozrnné mouky, event. troškou mléka. Smícháme s nakrájenou bagetou a než se začne voda vařit, necháme chvilku stát. Pak tvoříme knedlíky o průměru 7 cm, dlouhé +- 20 cm, lehce je obalíme v celozrnné mouce a vaříme pod poklicí 20 minut nejprve na větší teplotu -od chvíle varu asi 3 min., pak na mírné teplotě zbytek času. Zkraje hlídáme, aby se nepřilepily, v polovině času je obrátíme. Po vytažení rychle překrojíme na půl, a pak teprve vyndaváme další a opět hrnec přikryjeme poklicí.