Staňte se našimi fanoušky na:

CELOZRNNÝ CHLÉB S OŘECHY

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Došel nám chléb a právě jsem umíchala pomazánku, na kterou jsme měli chuť. Shledala jsem tedy suroviny co dům dal na chleba, mimo vody, cukru a droždí a části slunečnicových semínek, jsem nasypala vše do mísy a smíchala. Ve velkém hrnku jsem do teplé vody dala cukr a rozdrobila droždí a nechala vzejít. Kvásek jsem nalila do mísy a hrnek vypláchla trochou teplé vody a přilila k ostatnímu. Zadělala jsem pěkné vláčné těsto, a nechala pod utěrkou kynout alespoň dvě hodiny. Mezitím jsem dobře( !) vymazala a vysypala formu na chleba, já ji vymazala jen olejem, a to jsem si naběhla, pekla jsem v keramické, ale možná by byla lepší silikonová forma. V troubě těsto ještě nakyne, takže plnit alespoň 2,5 cm pod okraj. Na vršek těsta jsem nakladla vločky másla a posypala zbytkem slunečnicových semínek. Nevěděla jsem, jakou teplotu mám nastavit, nakonec jsem zvolila 180°C a nechala rozehřát. Po 45 minutích pečení jsem snížila na 170°C a ke konci 190°C, aby se semínka opražila.Celkem se pekl 1,5 hod. Výsledek byl úžasný.Těsto vláčné, ořechy jsou sladěné s máslem, které ovonělo celý chleba. Nejlepší byl suchý a k němu mléko. S pomazánkou byl také výborný a s máslem a medem-to nemělo chybu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!