Staňte se našimi fanoušky na:

Celozrnný koláč s drobenkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 350g celozrnné pšeničné mouky, 150g mletých jáhel, 1 kostka čerstvého droždí (42g), 250ml vlažného mléka 50g másla nebo margarínu, 80g medu, 1 vejce, špetku soli, 1 lžička mleté vanilky, 3 lžičky citronové šťávy OBLOŽENÍ: 2 sklenice třešňového kompotu nebo 1a1/2kg čerstvých kyselých třešní, 100g plátkových mandlí, 2cl třešňovice, 1/2 lžičky mleté vanilky, na špičku nože mleté skořice, 2 plátky celozrnného toastového chleba, 2 lžíce másla DROBENKA: 300g celozrnné pšeničné mouky, 150g medu, 1/2 lžičky mleté vanilky, 125g měkkého másla, 1 lžičku citronové šťávy, na špičku nože mleté skořice Mouku a jáhly dáme do misky, uprostřed vyhloubíme důlek a do něj rozdrobíme droždí, zalejeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Misku zakryjeme a necháme stát 15 minut na teplém místě. Pak přidáme zbytek mléka, lehce zahřáté máslo a med, vejce, sůl, vanilku a citronovou šťávu; všechno prohněteme do hladkého těsta. V zakryté misce necháme asi 30 minut kynout. Mezitím smícháme vypeckované třešně s mandlemi, třešňovicí, vanilkou a skořicí. Rozdrobíme toastový chleba a v horkém másle ho opečeme dozlatova. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme opečeným chlebem a obložíme třešňovou směsí. Z ostatních přísad smícháme drobenku a posypeme jí třešňovou směs. Před pečením necháme koláč ještě 20 minut kynout. Pečeme 45 minut při 200° (horkovzduch 180°, plyn stupeň 3).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

milmach |29. srpna 2013
chutné Odpovědět
IVETULIATKO |28. srpna 2013
mnamka Odpovědět
M* |27. srpna 2013
dobrota Odpovědět
wieruska |26. srpna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!